08-03-12

Justitiebeleid minister Turtelboom: Open Brief aan VLD-politici

Turtelboom2.jpgBrussel, 8.3.2012


Geachte VLD-vrienden,

Betreft: justitiebeleid

Uw collega, justitieminister Annemie Turtelboom, vertelde ons naar aanleiding van het schandaal rond de Antwerpse diamantfraude dat zij een magistratuur 'zonder de minste zweem van partijdigheid' wenst. Zij wil het debat rond de deontologie van de magistratuur tevens 'verbreden'. 
Maar in de praktijk is hiervan niets te merken.

Indien Annemie Turtelboom die de Turnhoutse procureur Jan Poels tot kabinetschef aanstelde, blind blijft voor de praktijken van bepaalde rechters van het gerechtshof te Turnhout die, zoals in het verleden, ondermeer de slechte gewoonte hebben om de ontlastende onderzoeksresultaten en getuigenissen uit een strafdossier te weren en dit onvolledig dossier dan voor een rechtszitting op het Hof van Beroep te Antwerpen te zenden, dan moet Turtelboom laten optreden. Dat kan bijvoorbeeld via de Hoge Raad voor de Justitie die de 'waakhond van Justitie' wordt genoemd.  Als minister van justitie die de voorgaande beloftevolle uitspraken deed, is zij immers politiek verantwoordelijk voor het Belgische justitiebeleid.

Turtelboom werd reeds herhaaldelijk maar nutteloos geïnformeerd in deze zaak en de chef-onthaalbediende van het ministerie van justitie alwaar het kabinet van minister Turtelboom is gehuisvest, zei ons dat zij onze Open Brief van 26.2.2012 aan minister Turtelboom 'persoonlijk aan de minister zou overmaken'.

Het staat u vrij om te reageren op dit schrijven.

Met vriendelijke groet,

Jan Boeykens, voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven
Faiderstraat 10
1060 Sint-Gillis

Foto: justitieminister Turtelboom (VLD, Vlaamse Liberalen)

Verzonden aan ondermeer de volgende VLD-ers: 
Herman Decroo, Karel Housen, Guy Verhofstadt, Annemie Neyts,
Patrick dewael, Bart Tommelein, sas.van.Rouveroij, Rik Daems,
Martine Taelman, Alexander Decroo, schepen Declercq Gent, Gwendolyn Rutten, willem-frederik.schiltz, carina.vancauter, roland.rdefreyne, burgemeester Mechelen, Luc Van Biesen, Lieve.wierinck, Ine Somers, burgemeester Lokeren,

Minister Turtelboom: 'Justitie, een huis waarin je je vertrouwen kan stellen'

http://slachtoffers-justitie.skynetblogs.be/archive/2012/...

De commentaren zijn gesloten.