31-03-12

Misdaadminister Annemie Turtelboom: maffiavoorstel aan Marcel Vervloesem

turtelboom-schuld-van-impasse-ligt-bij-koning-en-di-rupo.jpgMaffiavoorstel aan Marcel Vervloesem

Hoe onbekwaam moet een rechtbank zijn wanneer men na meer dan 2 maanden nog altijd geen expertiseverslag kan afleveren om een zaak van een persoon in voorhechtenis te behandelen? En dan is men erover verbaasd dat justitie kampt met overbevolking in de gevangenissen?

Maar goed… dat is wat men zégt. Wie de zaak Marcel Vervloesem van dichtbij volgt, weet dat er meer aan de hand is en dat de Turnhoutse justitie haar macht misbruikt naar aanleiding van een persoonlijke afrekening. Die kost wel heel veel belastinggeld aan de belastingbetaler!

Justitie Turnhout veronachtzaamde immers jaren geleden documenten, bezorgd door Marcel Vervloesem aan Neufchâteau maar opgevraagd door de Turnhoutse justitie, over te maken aan Amsterdam. Wanneer men dat toen wel gedaan had, had men heel wat leed kunnen voorkomen. Door dat niet te doen, gaf men vrijgeleide aan onder andere babyverkrachters, -folteraars en -moordenaars. Nu doet men er alles aan om de klokkenluider, Marcel Vervloesem het zwijgen op te leggen. Ook in deze is foltering tot langzame moord blijkbaar hun opdracht tot werkwijze. Daarvoor misbruikt justitie Turnhout de gezondheidstoestand van Marcel Vervloesem.

Zoals geweten, is in deze zaak Jacobs de voorzitter van de rechtbank en P. Van Der Flaas de substituut. Bij de Zandvoortzaak, gelinkt dus aan Amsterdam, waren diezelfden de leiders van de Turnhoutse rechtbank… Werd er niet ene J. Van Der Flaas uit Baarle (broer van?), nav een EEG-zaak ivm een massale vleesvervoerfraude veroordeeld maar vrijgelaten wegens een 'veronderstelde' hartziekte? Lijkt me een niemendalletje in vergelijking met de gezondheidstoestand van Marcel Vervloesem die meermaals aan zijn hart geopereerd werd, zwaar diabetespatiënt is, lijdt aan nierfalen en meervoudig kankerpatiënt is maar die opgesloten moet blijven. Een klassenjustitie met twee maten en twee gewichten?

De aanhouding van Marcel werd op 30 maart 2012 met minstens 21 dagen verlengd. Minstens, want wanneer dan het 'expertiseverslag' nog niet binnen moest zijn, beweegt er niets… Maar wanneer een Turnhoutse rechter dreigt met: 'Zolang je achter je standpunten blijft staan en je boek toch gaat uitbrengen, en als je met die dubieuze actiegroepjes en organisaties – die jou negatief beïnvloeden - contact blijft houden, hebben wij ook onze standpunten waar we achter blijven staan en blijf jij opgesloten'  In maffiataal uitgedrukt: 'Laat ons een deal sluiten. Indien je over onze maffiapraktijken zwijgt, dan valt er misschien iets te regelen'.

Waarom werd tot nu toe de 'rapsong' van aanklager Dimitri Vervloesem nog altijd niet onderzocht hoewel er een Turnhoutse parketmedewerkster in 'meespeelt'?.. De montage van die rapsong bevestigde het geknoei van een montage, die als opname gebruikt wordt als basis om Marcel achter tralies te houden. Die opname was een knip-plak-montage van verschillende gesprekken, niet erg professioneel trouwens… De rapsong bewijst dat Dimitri en co in staat zijn om zo'n montage in elkaar te knutselen, al zij het vrij amateuristisch. Dat de Tunrhoutse justitie zich daaraan vastklampt, pleit niet voor hun intelligentie… ook al niet omdat ze ondertussen de gsm, waarop de gesprekken stonden waaruit geknipt werd, reeds aan de aanklager Dimitri teruggaven. Alhoewel de bedoeling daarachter natuurlijk duidelijk is.

Alle zogenaamde "bewijzen" tégen Marcel werden weerlegd. Er zit totaal niets in het dossier tégen Marcel Vervloesem. Ondertussen vernietigt de Turnhoutse justitie bewijzen door de gsm vroegtijdig terug te geven. Is het daarom dat men zich vastklampt aan een expertiseverslag dat maar niet afgeleverd wordt?.. Om toch nog iéts tegen Marcel Vervloesem te kunnen klaarstomen? Ook Justitieminister Annemie Turtelboom loopt met de neus in de lucht alsof er niets aan de hand is alhoewel ze veelvuldig op de hoogte gesteld werd… Prachtig toch, die justitie in België!..

G. Vaesen

31 maart 2012 

Foto: Open VLD-justitieminister Annemie Turtelboom die misdaadminister is geworden

Commentaren

De woorden van Turtelboom inzake de doelstellingen die zij zogezegd nastreeft, klinken hol. Zij staan haaks op wat er in werkelijkheid gebeurt. De burger wordt door de 'partij van de burger' misleid...

Overbevolking gevangenis vereist totaalaanpak


Minister van Justitie Annemie Turtelboom kondigt een totaalaanpak aan om de overbevolking van onze gevangenissen tegen te gaan. Buitenlandse gevangenen zullen vaker hun straf uitzitten in het land van herkomst, er komen extra plaatsen en er wordt ingezet op meer elektronisch toezicht.

“De overbevolking van de gevangenissen kan enkel worden opgelost met een totaalaanpak”, stelde Annemie Turtelboom in de Commissie Justitie van Kamer en Senaat. De minister kondigde aan dat er dit jaar 250 cellen bijkomen. In de gevangenis van Sint-Gillis zijn honderd nieuwe plaatsen bijna klaar. Daarnaast komen er nog plaatsen bij in Wortel (116), Turnhout (74) en Hoogstraten (15), terwijl er in Verviers 58 plaatsen verdwijnen. Het is de bedoeling dat het aantal cellen stijgt van 9.262 eind 2011, over 9.511 eind dit jaar, naar 10.969 eind 2014.

In de gevangenissen zitten momenteel 3.800 mensen in voorlopige hechtenis. Door elektronisch toezicht voor hen mogelijk te maken kan dit aantal omlaag. Annemie Turtelboom wil ook een eind maken aan de problemen bij het mobiele team voor elektronisch toezicht, waar een hoog ziekteverzuim is. De huidige dertien personeelsleden worden vervangen door dertien nieuwe contractuelen. De eerste zeven starten in april.

Wat de buitenlandse gedetineerden betreft, is er een akkoord met Marokko om in de komende weken tien Marokkaanse gedetineerden hun straf in eigen land te laten uitzitten. Het gaat om de eerste gevangenen die in het kader van het akkoord tussen België en Marokko naar hun thuisland worden gebracht. In totaal komen 190 dossiers daarvoor in aanmerking. Er bestaan gelijkaardige bilaterale overeenkomsten met Albanië, Kosovo, Dominicaanse Republiek, Democratische Republiek Congo en Brazilië, die nog in de komende maanden geratificeerd moeten worden door het parlement. Er wordt ook onderzocht of er een akkoord kan afgesloten worden met andere landen, zoals Algerije. Annemie Turtelboom rekent er tevens op dat het EU-kaderbesluit over de overbrenging van EU-gevangenen naar het land van herkomst snel wordt omgezet door landen die dat nog niet gedaan hebben, waaronder België. Er zitten vandaag 598 EU-burgers in de Belgische gevangenissen.

Tenslotte horen 1.100 geïnterneerden volgens minister Turtelboom niet thuis in gewone arresthuizen en strafinstellingen. In de loop van 2014 moeten de forensische psychiatrische centra in Antwerpen en Gent in gebruik genomen worden (in totaal 452 plaatsen).

http://openzone.be/openzone/Default.aspx?nid=4c86670e-cc9e-4910-9cc8-a81f95d8d849&id=6349b469-7c16-4b02-83a2-567744ea7aa3&type=artikels

Gepost door: Morkhoven | 02-04-12

De commentaren zijn gesloten.