14-04-12

Minister Turtelboom: afkopen van processen

Turtelboom.jpgTurtelboom biedt grote fraudeurs enorm cadeau


Minister van Justitie Turtelboom wil dat meer criminelen hun proces afkopen via een minnelijke schikking. Om sneller geld in kas te krijgen, zegt ze. Immoreel, zegt de PVDA samen met vele anderen.

Sinds maart vorig jaar kunnen fraudeurs hun proces afkopen. Zelfs als ze al veroordeeld zijn. Dominiek De Clerck, zoon van tapijtenmagnaat Roger De Clerck betaalde daarvoor 25 miljoen euro, de zakenfamilie Hendrickx, de groep achter de bedrijven Henrad en Henco, ruim 100 miljoen euro in een zaak die qua omvang te vergelijken is met de Beaulieu-affaire (400 miljoen euro).

Het betreft hier twee zaken die het Antwerps parket heeft geregeld. Minister Turtelboom wil dat de parketten van de andere gerechtelijke arrondissementen dat ook veel meer doen, zodat “de nieuwe wet overal op dezelfde manier wordt toegepast”.
 PVDA-voorzitter Peter Mertens vindt dit een stap naar een openlijke klassenjustitie: van de fiscale fraude van 20 miljard euro gauw gauw enkele miljoenen van terugwinnen komt neer op een gedroomde witwasoperatie voor de grootste fraudeurs.

http://www.pvda.be/nieuws/artikel/turtelboom-biedt-grote-...

De commentaren zijn gesloten.