13-03-13

Turtelboom: "Weinig gevaar dat Trabelsi vrijkomt"

turtelboom1.jpg

Het principe van de scheiding der machten:

'Wij hebben al drie keer gevraagd om die schorsing in te trekken om Trabelsi te kunnen uitleveren'

---

"Er is weinig kans dat Nizar Trabelsi vervroegd zal vrijkomen. Hij vroeg het al vier keer bij verschillende raadkamers en die hebben het allemaal geweigerd." Dat zegde minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) zopas in de Kamer aan Theo Francken (N-VA).

 

Ex-voetballer Trabelsi (41) heeft een straf van tien jaar uitgezeten voor terroristische activiteiten. Hij wilde o.a. een aanslag plegen op de Navobasis in Kleine Brogel. De VS willen zijn uitlevering om hem ook daar te vervolgen voor terroristische activiteiten. Einde 2011 werd beslist om Trabelsi uit te leveren. In afwachting van zijn uitlevering blijft hij in de cel.

Mensenrechtenhof

Turtelboom: "De beslissing van einde 2011 om Trabelsi uit te leveren aan de VS blijft nog altijd van kracht. Maar ze werd op 6 december 2011 geschorst door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Wij hebben al drie keer gevraagd om die schorsing in te trekken om Trabelsi te kunnen uitleveren, maar dat werd geweigerd. Het is nu wachten op een beslissing ten gronde van het Europees Hof."

Turtelboom zegde dat er ook nog een beroep van Trabelsi bij de Raad van State loopt om de uitlevering aan de VS te vernietigen. "Maar daar is nog geen advies van de auditeur".

Op beide arresten moet worden gewacht vooraleer een eventuele uitlevering kan gebeuren.

JDW

http://www.vandaag.be/binnenland/119806_turtelboom-weinig-gevaar-dat-trabelsi-vrijkomt.html

18:39 Gepost door De Clerck junior in Actualiteit, Minister van Justitie, Trabelsi, Turtelboom | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.